Matthew Morrison

Geplaatst op zondag 04 oktober 2020 @ 14:36 , 46 keer bekeken

Matthew James Morrison is een acteur, danser en singer-songwrtiers die werd geboren op 30 oktober 1978 in Fort Ord. 
Al heel vroeg ging Matthew de showbizz in.Zo was hij oa leerling op Orange County High school of the arts. Nog tijdens zijn school tijd washij te zien een musical op school met de later ook bekende actrice Jodie Sweetin die we zagen in Fullhouse en Fuller house. Zijn tijd op de highschool ziet er heel anders uit dan die van de leerlingen in Glee. Matthew was een voetballer, zat in de leerlingen raad en prom king.In 1999, alshij 21 jaar oud is mag hij optreden met zijn boyband Fresh Step in Late show wit David Letterman. HIj viel op bij de choreograaf die t dansje bedenkt en dan al bezig is met de dans van demuscial Footloose. Niet veel later moet hij stoppen met zijn studie aan de NYU (universiteit van New York) omdat hij bij de cast zit van Footloose!  Nog geen twee jaar later is lid van de band LMNT het bevalt niet. HIj gaat de planken weer op en doet ervaring op bij musicals als The ROcky horror show en Hairspray. Maar ook op tv begint er iets te werken voor hem als acteur met gastrollen in oa Ghost whisperer, CSI Miami en As the world turns! 
De grote doorbraak kwam echter op 19 mei 2009 toen mr Will Schuester op tv kwam in Glee. Hij speelt de leraar spaans die Glee club opricht. IN de tussentijd wordt er ook in de platenwereld aan hem getrokkeen waardoor hij een aantal albums mag openemen met en zonder Glee collega's. Bijzonder wellicht te weten is dat hij door bleef gaan met musicals en ook vlak voor Glee nog in een musical stond waar hij samen met Lea Michelle die Rachel speelde in Glee zat. De twee daten zelfs een blauwe maandag maar maken het weer uit vlak voor de rollen van Glee bekend worden. Na Glee is Matthew Morrison blijven zingen en acteren in bekende en minder bekende series en films en heeft hij in 2019 nog een Disneyalbum uitgebracht waarop allemaal musical songs.
Prive is er verder weinig bekend van hem. Zo was hij verloofd met Chrishell Stause die hij verliet voor Lea Michelle. In 2011 leerde hij zijn vrouw Renee Puente kennen. Goede vriend Elton John maakte ekend dat zij waren getrouwd op 18 oktober 2014 in een van dehuizen van John. Het stel woont in New York. Ze hebben een zoon die werd geboren in 2017. Hun dochter zag het levenslicht in juli 2021


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: